feb
13

Ossip Zadkine aan Zee

TENTOONSTELLING Museum Beelden aan Zee – Scheveningen

Zaterdag 6 oktober 2018 – zondag 3 maart 2019


Ossip Zadkine (1888-1967) wordt gerekend tot de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw. Geboren in Vitebsk in Wit-Rusland vestigde hij zich in 1910 in Parijs. Daar leerde hij de moderne kunst kennen, waaraan hij vanaf 1911 zelf een bijdrage ging leveren met primitivistische sculpturen in steen en hout. Onder invloed van het kubisme ontwikkelde hij begin jaren twintig een geheel eigen stijl, die gedurende de jaren dertig steeds dynamischer en barokker werd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef Zadkine in ballingschap in de Verenigde Staten, waar zijn reputatie alleen maar groeide. Zijn expressieve beelden van na 1945 laten de veerkracht zien waarmee hij aan de nieuwe idealen van het Europa van de wederopbouw een unieke en dwingende vorm wist te geven. 

feb
13

Show Up

De eerste beurs van Show Up in 2019 is nog maar net achter de rug of de volgende staat alweer gepland. Een beurs vol inspirerende ontwerpers en sprekers.

1+2 september op de EXPO Haarlemeermeer in Vijfhuizen

okt
22

De OPkikker pOp(t) up

okt
12

tentoonstellingen, expo’s, woon- en designbeurzen

Ed van der Elsken – De verliefde camera 4 feb – 21 mei 2017
http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/ed-van-der-elsken-de-verliefde-camera
Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Met De verliefde camera presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. De tentoonstelling belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een rijke, veelvormige presentatie.

Portret Ed van der Elsken

Portret Ed van der Elsken

 

Jean Tinguely Machinespektakel 1 okt – 5 mrt 2017

http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/jean-tinguely
Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.

 

 

Dutch Design Week – Eindhoven – van 22 tot 30 oktober 2016

http://www.ddw.nl/programma
Met de disciplines: design management, designopleidingen, fooddesign, grafisch ontwerp, industrieel ontwerp, product ontwerp, ruimtelijk ontwerp, service design, textiel & mode 

57ed0f856bb4d     57eb4bbfda450

Foam Museum Amsterdam – Ai Weiwei – #SafePassage is van 16 september tot 7 december 2016
https://www.foam.org/nl/museum/programma/ai-weiwei
Als politiek vluchteling onder constante surveillance door de Chinese overheid voelt de kunstenaar zich verwant met de groeiende stroom vluchtelingen die Europa proberen te bereiken. Sinds zijn eerste bezoek aan het Griekse eiland Lesbos in december 2015 heeft Ai Weiwei vluchtelingenkampen in Syrië, Turkije, Italië, Frankrijk en andere belangrijke toevluchtsoorden bezocht.

Ai Weiwei

Ai Weiwei

apr
13

Beelden van Kiki Demelinne

Vanaf vandaag staan de keramieke beelden van Kiki ook op De OPkikkersite. De Surfer, Dame met Poes, Hanenkooi, Oranje met blauwe balletjes …. ze zijn allemaal weer even grappig en soms heel herkenbaar.

Kijk onder de kop ‘KUNST‘ voor uitgebreide informatie en het verhaal, de gedachten van Kiki zelf achter de beelden.
oranje-Frontkooi-1van-bovenprinses-aboveback