okt
22

De OPkikker pOp(t) up

okt
12

tentoonstellingen, expo’s, woon- en designbeurzen

Ed van der Elsken – De verliefde camera 4 feb – 21 mei 2017
http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/ed-van-der-elsken-de-verliefde-camera
Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Met De verliefde camera presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. De tentoonstelling belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een rijke, veelvormige presentatie.

Portret Ed van der Elsken

Portret Ed van der Elsken

 

Jean Tinguely Machinespektakel 1 okt – 5 mrt 2017

http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/jean-tinguely
Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.

 

 

Dutch Design Week – Eindhoven – van 22 tot 30 oktober 2016

http://www.ddw.nl/programma
Met de disciplines: design management, designopleidingen, fooddesign, grafisch ontwerp, industrieel ontwerp, product ontwerp, ruimtelijk ontwerp, service design, textiel & mode 

57ed0f856bb4d     57eb4bbfda450

Foam Museum Amsterdam – Ai Weiwei – #SafePassage is van 16 september tot 7 december 2016
https://www.foam.org/nl/museum/programma/ai-weiwei
Als politiek vluchteling onder constante surveillance door de Chinese overheid voelt de kunstenaar zich verwant met de groeiende stroom vluchtelingen die Europa proberen te bereiken. Sinds zijn eerste bezoek aan het Griekse eiland Lesbos in december 2015 heeft Ai Weiwei vluchtelingenkampen in Syrië, Turkije, Italië, Frankrijk en andere belangrijke toevluchtsoorden bezocht.

Ai Weiwei

Ai Weiwei

apr
13

Beelden van Kiki Demelinne

Vanaf vandaag staan de keramieke beelden van Kiki ook op De OPkikkersite. De Surfer, Dame met Poes, Hanenkooi, Oranje met blauwe balletjes …. ze zijn allemaal weer even grappig en soms heel herkenbaar.

Kijk onder de kop ‘KUNST‘ voor uitgebreide informatie en het verhaal, de gedachten van Kiki zelf achter de beelden.
oranje-Frontkooi-1van-bovenprinses-aboveback

 

apr
8

nog wat kleine aanpassingen

Ongeveer een week ‘on line’ en hele leuke reacties gekregen. Er zaten nog wat kinderziektes in de site. Zo ging het betalen nog niet helemaal vlekkeloos en waren de vervolgpagina’s op mobiele apparaten niet goed zichtbaar. Inmiddels is dat verholpen en kan er ook op de bank, in de tram en op de fiets gewinkeld worden. Plezier!

 

apr
2

in de lucht!

kortinsbon

Vandaag gaat de webshop de lucht in! Spannend, want we hebben er heel (veel te) lang aan gewerkt. Maar het resultaat mag er zijn. De webshop is gebaseerd op de oude website. De naam is hetzelfde gebleven en deels ook de opzet van de site. Een paar grote sfeerfoto’s zijn gebleven, want dat vonden we toch de kracht van de site en het geeft in sommige gevallen een goed beeld van hoe de producten zijn toe te passen.
Maar een site is geen shop. Dus bij de categoriën zijn de plaatjes klein. Wanneer je erop drukt, kom je bij de detailpagina waar je meer informatie vindt, grotere foto’s en waar je kunt bestellen.

In de laatste weken van de winkel hebben we kortingsbonnen uitgedeeld. Die kun je nu gebruiken, maar hoeft niet, ze zijn een jaar geldig. Het wijst zich vanzelf wanneer je op de  bestelpagina bent. Je hebt recht op 10% korting van je totale winkelmand (excl. verzendkosten). En bij een bestelling boven de € 50,- hoef je geen verzendkosten te betalen. Dat is toch een goed begin!

Contact en hulp

Bij een aantal producten vragen we je om eerst contact met ons op te nemen. Dat is het geval bij producten die we op maat en per bestelling maken. Zoals de fotolijsten of de gehaakte poefs.

En heel apart verhaal zijn de Portugese plaids. Deze 100% wollen plaids van de Burelfabriek in Portugal zijn nog niet in huis. Er is zoveel keus uit zoveel mooie kleuren en motieven dat we het lastig vonden om die van te voren in te kopen. We vragen daarom jullie hulp. Laat ons weten welk plaid je zou willen bestellen zodat wij kunnen kijken voor welke modellen en kleuren de meeste belangstelling is. De levertijd is daarom wel wat langer, maar je krijgt dan wel een ontzettend mooi, handgemaakt product waar je ook nog eens een oude Portugese traditie mee ondersteunt.

burelfabriek