tentoonstellingen, expo’s, woon- en designbeurzen

Ed van der Elsken – De verliefde camera 4 feb – 21 mei 2017
http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/ed-van-der-elsken-de-verliefde-camera
Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Met De verliefde camera presenteert het Stedelijk het grootste overzicht wereldwijd van zijn werk in 25 jaar. De tentoonstelling belicht zowel zijn kwaliteiten als fotograaf als de relatie met zijn films en boeken in een rijke, veelvormige presentatie.

Portret Ed van der Elsken

Portret Ed van der Elsken

 

Jean Tinguely Machinespektakel 1 okt – 5 mrt 2017

http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/jean-tinguely
Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.

 

 

Dutch Design Week – Eindhoven – van 22 tot 30 oktober 2016

http://www.ddw.nl/programma
Met de disciplines: design management, designopleidingen, fooddesign, grafisch ontwerp, industrieel ontwerp, product ontwerp, ruimtelijk ontwerp, service design, textiel & mode 

57ed0f856bb4d     57eb4bbfda450

Foam Museum Amsterdam – Ai Weiwei – #SafePassage is van 16 september tot 7 december 2016
https://www.foam.org/nl/museum/programma/ai-weiwei
Als politiek vluchteling onder constante surveillance door de Chinese overheid voelt de kunstenaar zich verwant met de groeiende stroom vluchtelingen die Europa proberen te bereiken. Sinds zijn eerste bezoek aan het Griekse eiland Lesbos in december 2015 heeft Ai Weiwei vluchtelingenkampen in Syrië, Turkije, Italië, Frankrijk en andere belangrijke toevluchtsoorden bezocht.

Ai Weiwei

Ai Weiwei